Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به فعالیت ۷ واحد پرورش شتر مرغ در استان،گفت: به زودی ۹ واحد دیگر در حال ساخت است که با شروع بکار آنها ظرفیت تولید گوشت شتر مرغ به ۲۰۵ تن خواهد رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان وبلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و تنوع آب و هوایی استعداد بالایی در پرورش شترمرغ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه ای که در شمال استان منطقه سیستان، دانشگاه زابل یکی از مراکز علمی، تحقیقی جنوب شرق کشور است که در سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی به ویژه پرورش شتر مرغ داشته و یکی از مراکز تولید این پرنده در کشور به شمار می‌آید.

در این میان شهرستان چابهار نیز به دلیل شرایط آب و هوایی و قرار داشتن در همجوار آب‌های دریای عمان یکی از مکان‌های مناسب برای پرورش شتر مرغ است که می توان با اختصاص دادن واحدهایی برای پرورش این پرنده علاوه بر ایجاد اشتغالزایی گام مهمی در محرومیت زدایی، تولید و افزایش درآمد خانوار‌ها به ویژه روستاییان  برداشت چرا که علاوه بر گوشت، تخم و پوست شترمرغ از پر‌های آن نیز به دلیل کاربرد زینتی و استفاده در پوشاک قیمتی هم می توان استفاده کرد.

در همین راستا روز گذشته در بازدیدی که رئیس کمیسیون آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمعی از اعضای این کمیسیون از بزرگترین واحد پرورش شتر مرغ جنوب شرق کشور در چابهار داشتند؛ غلام حیدر زورقی، ‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر ۷ واحد پرورش شتر مرغ در استان با ظرفیت تولید ۷۰ تن گوشت و هزار و ۲۵۰ قطعه جوجه مشغول فعالیت هستند.

به گفته وی، به زودی ۹ واحد پرورش شتر مرغ دیگر با ظرفیت تولید ۱۳۵ تن گوشت و هزار قطعه جوجه در استان در حال ساخت است که با شروع بکار این واحدها تعداد واحدهای پرورش شتر مرغ به ۱۶ واحد و ظرفیت تولید گوشت شتر مرغ به ۲۰۵ تن خواهد رسید.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه با فعالیت این 16 واحد تولید جوجه شترمرغ به دو هزار و ۲۵۰ قطعه افزایش می یابد، افزود: هم اکنون این مرکز پرورش شتر مرغ در چابهار با ظرفیت ۷۰۰ قطعه شتر مرغ مولد و 23 هزار  قطعه شترمرغ پرواری در حال فعالیت است.

به گزارش عصرهامون شتر مرغ بزرگترین پرنده زنده دنیا پرنده ای بومی آفریقا با ظاهری منحصر به فرد است که آن را از دیگر پرندگان متمایز می کند. شترمرغ ها می توانند با سرعتی معادل 70 کیلومتر برساعت بدوند که هیچ پرنده دیگری با این سرعت روی زمین نمی تواند حرکت کند.

شترمرغ از بی مهره ها و گیاهان تغذیه می کند که البته غذای اصلی آن گیاهان هستند، این پرندگان عظیم اجثه گروهی زندگی می کنند و این گروه ها ممکن است تعدادشان تا 50 شترمرغ برسد.

پر شتر مرغ کاربرد زینتی دارد و چرم آن که چرم بسیار مرغوبی می باشد نیز در پوشاک استفاده می شود همچنین گوشت و فرآورده های گوشتی آن نیز به دلیل کلسترول پائین از بهترین گوشت های قرمز است . شترمرغ نر پر های سیاهی دارد و انتهای پر و بالش سفید است اما پر شترمرغ ماده قهوه ای رنگ است این پرنده در هنگام خطر ممکن است فرار کند و یا روی زمین دراز بکشد و در مواقع لازم با پاهای خود که بسیار قدرتمند نیز می باشد به دشمنش حمله می کند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۰۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری از احداث میدان عرضه دام زنده در آینده نزدیک خبر داد.

سیدعباس میراحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: با احداث میدان عرضه دام، بر قیمت‌گذاری دام، تأمین دام دامداری‌ها، تأمین دام کشتارگاه‌ها و ورود و خروج دام به استان نظارت می‌شود.

وی افزود: به منظور رصد قیمت و نظارت بر خریدوفروش دام و کنترل ورود و خروج دام در استان و مبارزه با قاچاق دام، میدان عرضه دام در اراضی شهرستان شهرکرد احداث خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری خاطرنشان کرد: میدان عرضه دام شهرکرد واقع در اراضی موسوم به نانواخانه شهرکرد به مساحت ۷.۶ هکتار و میزان نیاز آبی ۰.۵ لیتر در ثانیه توسط اتحادیه دامداران صنعتی و سنتی ماندگار (به عنوان نماینده سازمان جهاد کشاورزی) در دست پیگیری است.

میراحمدی خاطرنشان کرد: ظرفیت دام سبک قابل مبادله در این میدان پنج هزار و ۵۰۰ رأس در شبانه روز پیش‌بینی شده، همچنین نقشه اولیه و سایت مرحله اجرایی طرح نیز تهیه و تدوین شده است.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در بهار سال ۱۴۰۳ کلنگ‌زنی میدان عرضه دام با مشارکت مردم انجام خواهد شد.

کد خبر 750833

دیگر خبرها

  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در فاروج
  • کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود
  • احداث ۲۶ پروژه روبنایی در سایت‌های مسکن ملی سیستان وبلوچستان
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود