Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- ایلام؛ کبری هواسی: پرنده‌ای اجتماعی با چهره‌ای با نمک، چشمانی درشت و مژگانی بلند که با هر نگاه خود حس لبخند را می‌توان در چهره‌اش دید؛ گردن دراز و هیکل بزرگ او شبیه شتر و داشتن پر، بال، نوک و داشتن دو پا مانند مرغان او را شبیه مرغ کرده و با این دو ویژگی برجسته به این پرنده خوشرو «شترمرغ» گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرورش شترمرغ که از کسب و کارهای کمتر شناخته شده در حوزه کشاورزی و کارآفرینی به شمار می‌رود یکی از عرصه‌های بسیار سودآور و منطبق سال جهش تولید است که در صورت به نتیجه رسیدن ارزش اقتصادی بالایی را متوجه فعالان این بخش می‌کند.

شترمرغ در میان طیور، مقاومت بسیار خوبی در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و از همه مهم‌تر هزینه نگهداری آن نسبت به سایر پرندگان کمتر است؛ با توجه به رشد سریعی که دارد می‌تواند یکی از عرصه‌های بسیار سود آور و منطبق سال جهش تولید باشد. 

بیکاری امروزه یکی از مهمترین معضلات استان ایلام است به گونه‌ای که رفع آن به یکی از دغدغه‌های اصلی جوانان، تبدیل شده است؛ در چنین شرایطی توجه به سال جهش تولید و معرفی الگو‌های موفق آن می‌تواند بارقه امیدی برای رفع بیکاری در استان ایلام باشد.

پرورش شتر مرغ را با 20 قطعه و با هزینه شخصی آغاز کردم

منصور پرهیز کارآفرین 40 ساله ملکشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: پرورش شتر مرغ را سال گذشته با ۲۰ قطعه و با هزینه شخصی آغاز کردم و در ابتدای سال جاری برای توسعه و تکمیل چرخه کامل اعم از جوجه کشی، شترمرغ‌های پروار و شترمرغ‌های مولد ۳۶ میلیارد ریال تسهیلات دریافت و جهت توسعه کامل هزینه کرده‌ام.

وی ظرفیت کامل پرورش شترمرغ خود را یک هزار قطعه‌ای عنوان کرد و افزود: این واحد پرورش شترمرغ در زمینی به مساحت 4/5 هکتار احداث شده که شامل سالن‌های پرواربندی، مولد و دستگاه‌های جوجه کشی است.

این کارآفرین اهل ملکشاهی تصریح کرد: برای ۶ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌ام و با توجه به نیاز شهرستان و استان به مواد پروتئینی و گوشت شترمرغ این مزرعه پرورش شترمرغ را اجرایی کردم. 

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳ مرکز اشتغالزایی از جمله مرغداری ۳۰ هزار قطعه‌ای را با ۶ نفر اشتغالزایی، پرورش شترمرغ ۷۵ قطعه‌ای مولد هزار قطعه پرواری و نیز مرکز اصلاح نژاد دام را ایجاد کرده‌ام و امیدوارم بتوانم با حمایت مسوولین آن‌ها را ارتقا دهم. 

پرهیز به مشکلات پیشرو اشاره کرد و گفت: نبود سرمایه در گردش، عدم تامین نهاده‌ها، نبود دامپزشک شتر مرغ در کل کشور از جمله استان ایلام و عدم آشنایی کارگران حرفه‌ای از جمله مشکلاتی است که در صورت بی‌توجهی به آن‌ها کارخانه‌ها تعطیل و کارآفرینان بی‌رغبت خواهند شد. 

پرورش شترمرغ سوددهی خوبی دارد

فرهاد طاهرپور یکی از کارگران پرورش شتر مرغ در گفت‌وگو با فارس گفت: پرورش شترمرغ یکی از طرح‌های جذاب، با سوددهی خوب است که هر سال می‌تواند گسترش پیدا کند.

وی افزود: شترمرغ در میان طیور، مقاومت بسیار خوبی در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و از همه مهم‌تر هزینه نگهداری آن نسبت به سایر پرندگان کمتر است؛ توجه و حمایت مسوولین از این طرح‌ها باید بیشتر شود؛ نگاه‌ها به این حوزه متاسفانه نادیده گرفته شده و این یک ظلم در حق کارآفرینان است.

با شیوع کرونا بازار فروش نداریم

فتح‌الله جلیلیان نیز یکی دیگر از کارگران پرورش شترمرغ در مزرعه در گفت‌وگو با فارس گفت: من به همراه خانواده‌ام در این مزرعه پرورش شتر مرغ شبانه روزی کار می‌کنیم؛ با توجه به بیماری کرونا در کشور متاسفانه فعلا بازار فروش خوبی نداریم و این شرایط برای ما سخت است.

وی افزود: غذای شترمرغ به صورت طبیعی یونجه، علف، غلات، شکوفه‌ها، تخم علف‌ها، دانه‌ها، جوانه‌های سبز، میوه و گیاهان دانه‌دار است؛ از آنجایی که غذا به مدت ۴۲ ساعت در معده این پرنده گردش می‌کند تمام مواد مغذی در بدنش جذب می‌شود.

فعالیت 4 طرح پرورش شتر مرغ در استان

بهنام فرخزاد مدیر طیور جهاد کشاورزی ایلام نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: تعداد ۴ طرح پرورش شتر مرغ در سطح استان فعالیت می‌کنند و خوشبختانه برای بیش از ۹ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۲ طرح بزرگ پرورش شترمرغ در شهرستان ملکشاهی و بدره با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان در سال ۹۷ به بهره برداری رسیده که هم اکنون  در حال فعالیت هستند.

مدیر طیور جهاد کشاورزی ایلام تصریح کرد: تولید گوشت شترمرغ نیز در سطح استان ۴۵ تن در سال بوده که البته در واحد شترمرغ توام نیز سالانه ۴۰۰قطعه جوجه تولید می‌شود.

وی ادامه داد: واحد شتر مرغ توام علاوه بر تولید گوشت شتر مرغ سالانه بیش از ۴۰۰ قطعه جوجه شتر مرغ یک الی ۳ ماه جهت پروار را به واحدهای پرورش شتر مرغ گوشتی در استان و خارج از استان عرضه می‌کند.

گوشت شترمرغ کم چرب‌تر و سالم‌تر است

در مورد خاصیت این ماده پروتئینی نیز گفته شده که گوشت شتر مرغ جزو گوشت‌های قرمز محسوب می‌شود اما از نظر چربی، کم چرب‌تر و سالم‌تر است و از نظر سلامت بعد از گوشت ماهی رتبه دوم را داشته و ۹۰ درصد آن قابلیت هضم دارد.

گوشت شتر مرغ کلسترول کمی دارد و با طبیعتی گرم دارای آهن است؛ همچنین پوست این پرنده نرم و لطیف است و مقاومت بالایی برای تولید منسوجات چرمی دارد.

انتهای پیام/ 970813

منبع: فارس

کلیدواژه: شتر مرغ ایلام کشاورزی پرورش شترمرغ پرورش شتر مرغ گفت وگو پرورش شترمرغ شتر مرغ فارس گفت گوشت شتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۰۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی با حضور در برنامه ثریا با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ و نیروی دم دستی نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسأله را داریم و معتقدیم که درب مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

کد خبر 6097727 علی قدمی

دیگر خبرها

  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • ببینید چگونه اماراتی‌ها از پرورش و فرآوری شتر میلیون‌ها دلار کسب می‌کنند (فیلم)
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • فرآیند پرورش و پردازش گوشت مرغ در مدرن ترین مرغداری و کارخانه آمریکا (فیلم)
  • انشعاب برق ۱۶۰ مرکز تجاری در محدوده بازار تهران ایمن سازی شدند
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه